RSS
 

20-åring åtalad för hackerattack

03 jan

Skånskan och NSK rapporterar att en 20-årig Eslövsbo åtalats för att i september 2009 ska ha tagit sig in i City Networks system där norska Seria AS har en server. Denna server användes för överbelastningsattack mot andra servrar. Attacken uppmärksammades när Serias server inte kunde hantera all trafik. Eslövsbon försökte även attackera andra servrar hos City Network. Göran Christenson på City Network konstaterar att hackerattacker är vanliga. Det är dock väldigt sällan dessa attacker leder till åtal.

 
1 kommentar

Posted in Intrång

 

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

 

 
  1. Lymmel dömd för dataintrång | foks.se - IT-säkerhet på svenska

    16 februari, 2011 at 20:55

    […] 20-åringen som åtalats för dataintrång mot City Network har nu fått sin dom, 40 timmars samhällstjänst. I domen förklaras kortfattat vad som hänt. […]