RSS
 

Bohu, trojan anpassad för molnet

20 jan

Antivirus i molnet har på senare år blivit riktigt populärt. Förutom att använda buzz-wordet ”molnet” ska fördelarna vara att det går snabbare att analysera nya filer och blir effektivare då många datorer delar med sig av information om filer. Signaturfiler har blivit mer omodernt då de hela tiden måste uppdateras och många virus förändras för att inte ha någon generell signatur.

Nu kommer den första trojanen speciellt anpassad för att stå emot antivirus i molnet. Det är Bohu, som har sitt ursprung i Kina och vid installation direkt blockerar anslutningar till molntjänster som kinesiska antivirusföretag, bland annat Kingsoft, Rising och Qihoo använder.

För att undvika antivirusprogram som använder hash-summor för att upptäcka kända virus lägger trojanen också in slumpad data i slutet av filen.

 

Tags: , , ,

Lämna en kommentar