RSS
 

Snart enklare att radera Flashcookies

15 jan

I augusti 2009 publicerades en rapport om Flashcookies. Rapporten fick mycket uppmärksamhet då den visade att många sajter inte bara använder Flash för att spåra besökare utan även för att återställa webbläsarcookies som besökaren valt att radera.

Adobe menar att beteckningen Flashcookies är felaktig och föredrar att kalla det lokal lagring (”local storage”) vilket har en bättre klang ur integritetssynpunkt. Nu har de dock lyssnat på kritiken och kommer tillåta webbläsare att direkt ändra inställningar för och radera Flashcookies. På så sätt kan användaren rensa webbläsarcookies och Flashcookies på ett enda ställe. Både Firefox och Google Chrome kommer inom kort att erbjuda denna möjlighet.

Största problemet är att få användare känner till Flashcookies, men gör man det är det relativt enkelt att blockera dem. På Global Storage Settings panel kan man blockera framtida cookies genom att begränsa utrymmet för lagring till None.

För att ta bort existerande cookies använder man Website Storage Settings panel.

 

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar