RSS
 

Spam från Europa ökar rejält

20 jan

IDG berättar att Cisco idag publicerar sin rapport Cisco 2010 Annual Security Report. De har även ett filmklipp där rapporten sammanfattas. Mest intressant för svenskar är att spamutskicken från Västeuropa ökat rejält. 3 länder presenteras, Frankrike och Storbritannien där mängden spam fördubblats sedan 2009 och Tyskland som ökat med tio procent. Enligt rapporten beror detta delvis på bredbandsutbyggnaden i Västeuropa som gör det lättare att snabbt skicka ut stora mängder spam. En annan trolig orsak är att länder som tidigare haft stora problem med spamutskick tagit krafttag mot problemet. I Turkiet har utskicken minskat med 87% sedan 2009.

Andra problem som tas upp i rapporten är Stuxnet, money mules och sociala nätverk.

IDG rapporterar också att Sophos släppt en rapport, 2011 Threat Report, som även den diskuterar Stuxnet och sociala nätverk, men även sökmotorspam och falska antivirusprogram.

 
 

Tags: , ,

Lämna en kommentar