RSS
 

Svensk virusvarning seglivad

04 jan

Jag råkade notera att en varning för Koobface sprids på Facebook just nu. Texten som skickas är ”Virus sprider sig som en löpeld på FB! Det är en trojan som heter mask Koobface. Det kommer att stjäla din info, invadera ditt system och stänga av den! INTE öppna länken Barack Obama Clinton Skandal! Om SmartGirl15 begär dig som vän, accepterar inte, det är ett virus. Om någon annan på din vänlista accepterar, då får du också viruset! Kopiera och klistra in på din logg… vänligen skicka vidare”.

Masken Koobface existerar visserligen och använder Facebook-länkar för att spridas men varningen är falsk. Varningstexten började skickas på engelska redan i juli 2010. På engelska verkar varningen ha dött ut men på svenska är den seglivad. Söker man på SmartGirl15 på Facebook är texterna endast på svenska (förutom något enstaka på finska).

 
 

Tags: , , ,

Lämna en kommentar