RSS
 

USA och Israel bakom Stuxnet?

18 jan

Det har spekulerats mycket om vilket land som står bakom viruset Stuxnet. Några av de länder som diskuterats är USA (september 2010), Israel (oktober 2010), Ryssland (november 2010) och Kina (december 2010).

Ny månad, nya spekulationer. Idag berättar IDG att New York Times kommit fram till att det är USA och Israel som gemensamt tagit fram viruset. Inte heller denna gång visas några fasta bevis utan bygger artikeln på anonyma källor och indicier. En av de få kontrollerbara faktumen är att Siemens och Idaho Labs (som i sin tur samarbetade med Department of Homeland Security) tillsammans undersökte säkerhetshål i Siemens-maskiner vilket resulterade i en PowerPoint-presentation. Spekulationerna lär fortsätta även nästa månad.

 

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar

 

 
  1. Comodo – Hackern bakom hacket | foks.se - IT-säkerhet på svenska

    2 april, 2011 at 11:11

    […] går även in på Stuxnet och januari månads teori om att det är USA och Israel som ligger bakom viruset, och att det är därför det tog tid innan […]