RSS
 

Botnätet Waledac nertaget

03 feb

Botnätet Waledac som används för att skicka spam har stött på nya motgångar. Microsoft, Symantec, Shadowserver och flera universitet har gått samman för att ta ner C&C-servrarna som botnätet använder. Förutom tekniska åtgärder har Microsoft lämnat in stämningsansökan för att få 273 domännamn avstängda. Statistik från Sudosecure visar att åtgärderna haft effekt.

Detta är inte första gången Microsoft använder juridik för att få bort Waledec, i september 2010 fick de genom domstolsbeslut 276 domännamn avstängda. Säkerhetsforskare har också kommit över en del av Waledacs data och hittade då inloggningsuppgifter till 123 920 hackade FTP-konto och 489 528 hackade mailkonton. Ytterligare läsning om Waledac finns i en 67-sidig rapport från TrendMicro.

 

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar