RSS
 

Photoshop of you, check it out

03 apr

Idag dök denna chat upp på Facebook, en vän skrev ”hey, i just made a photoshop of you, check it out :P: bit.ly/ihB3Cl”.

Bit.ly publicerar statistik för varje länk och man kan se att länken aktiverades för ungefär en timme sedan och sedan dess haft ungefär tusen besökare per minut.

Klickar man på länken skickas man vidare till Facebook-applikationen bandupl.co.cc som förutom generell information även vill ha tillgång till ens chat.

Har det inte dykt upp några varningsklockor tidigare kan man börja fundera på varför applikationen själv vill chatta med ens kompisar. Godkänner man applikationen skickas man vidare till en sida som ger följande meddelande.

Att testa om man är en människa genom att skicka ut pennset är onekligen en intressant tanke, men främsta syftet med denna ”Security check” är att skaparen av applikationen får betalt för att skicka besökare till olika sidor.

Är man inte intresserad av undersökningar och tävlingar kan man dock läsa källkoden för att direkt hitta resultatet.

Man skickas alltså till http://www.graphicdesignblog.org/strange-funny-photoshop-manipulations/ och bilden som visas är denna. Men oavsett om du väljer att genomföra någon undersökning eller inte har alla dina vänner redan fått en chat från dig där du tipsar om sidan.

 

Tags:

Lämna en kommentar

 

 
 1. Elin B

  4 april, 2011 at 16:15

  Hejhej! vet du om själva buggen/viruset stannar kvar efteråt och bara fortsätter och fortsätter att skicka nya meddelanden för evigt eller om den så att säga kommer att självdö?

   
  • foks

   4 april, 2011 at 19:56

   Hej Elin! Applikationen har rätt att fortsätta skicka ut meddelande så länge man har den som godkänd, men det ser ut som att Facebook nu raderat applikationen. Annars hade man själv kunnat radera den i sina inställningar, man väljer då Konto, Sekretessinställningar, Applikationer och webbplatser och sen Applikationer som du använder.